Loading...
Alanya'da Daire Fiyatları: Nasıl Oluşur ve Değişir?

Alanya'da Daire Fiyatları: Nasıl Oluşur ve Değişir?

2021-11-08

Alanya'da deniz kenarında bir mülk satın almak sadece karlı bir yatırım seçeneği değil, yaşam tarzınızı daha sağlıklı, daha iyi ve daha mutlu bir yaşama dönüştürmek için bir fırsattır. Eşsiz iklimi, ılıman Akdeniz, iğne yapraklı ormanlarla kaplı Toros Dağları, organik meyve ve sebze tarlaları, yerel sakinlerin misafirperverliği ve devletin genel olarak yabancılara karşı sadık tutumu - bunlar sadece lehine birkaç argüman. Alanya'da gayrimenkul yatırımı.

Gayrimenkul alıcılarının sorduğu en önemli sorulardan biri de elbette fiyattır. Ve kesin bir cevap yok. Alanya gayrimenkulleri çok çeşitli nesnelerle temsil edilir: büyük sitelerdeki müstakil villalar ve villalar, kapsamlı otel altyapısına sahip sitelerdeki daireler, altyapısız evlerdeki daireler, ikincil piyasa tesisleri, yeni ve yapım aşamasında. Şehir aktif olarak büyüyor, her yıl farklı seviyelerde ve fiyat aralıklarında birçok yeni kompleks inşa ediliyor.


İnşaat halindeki bir mülkü satın alarak çok karlı bir yatırım yapıyorsunuz. Kompleksin tamamlanmasından sonra dairelerin değeri ortalama %20-30 oranında artmaktadır. Ayrıca deniz kenarındaki genel emlak piyasasında fiyatlarda yıllık artış var. Bitmiş konutu daha yüksek bir fiyata satma veya kiralamadan ek gelir elde etme fırsatı elde edersiniz.

Türkiye'de ve özellikle Alanya'da, bir dairenin fiyatı birçok farklı faktöre bağlı olduğundan, metrekare başına maliyet diye bir şey yoktur. Aşağıdaki noktalar maliyet üzerinde en önemli etkiye sahiptir:

Konut kompleksinin yeri: şehrin alanı ve denizden uzaklığı - merkeze ve denize ne kadar yakınsa, o kadar pahalıdır.
Dünyanın bir yanı ve pencerelerden manzara: güneye bakan daireler kuzeydeki muadillerine göre daha pahalıdır; deniz manzarası, dağ veya şehir manzaralarından daha pahalıdır.

Kat: aynı binada ne kadar yüksek, o kadar pahalı.
Apartman alanı: Burada her şey basit, alan ne kadar büyükse, o kadar pahalı.
Hazırlık aşaması: hafriyat veya inşaat aşamasında; nesne devreye alınır; daire "anahtar teslimi" kiralanır veya ekipman, mobilya, dekor vb. Satın almanız gerekir.
Bir apartmanın yapım yılı: ev ne kadar eskiyse, içindeki dairelerin maliyeti o kadar düşük olur.
Bina kalitesi: inşaat malzemeleri, ince işler, projenin münhasırlığı.
Kompleksin altyapısı, hizmet düzeyi: Kompleksin altyapısı ne kadar zenginse, daireler o kadar pahalıdır.
Çevredeki bölgenin altyapısı ve gelişme olasılığı: ayrıca doğrudan bağımlılık - bölge ne kadar gelişmiş ve gençse, içinde o kadar pahalı konutlar.

Aynı binadaki dairelerin büyüklükleri hemen hemen aynı, ancak farklı katlarda yer alan ve dünyanın farklı yönlerine bakan dairelerin maliyeti çok farklı olacaksa şaşırmayın.


Alanya'da mülk satın alırken son derece dikkatli olun: çeşitli seçenekler ve fiyat teklifleri kolayca yanıltıcı olabilir. Özellikle ikincil piyasada en düşük maliyetle bir daire seçmek, onarım maliyetleri ve genel ev iletişiminin bozulması olasılığını değerlendirir. Ayrıca, "temizlik" ve gerekli tüm belgelerin mevcudiyeti açısından "tuzaklar" olması mümkündür. Çok düşük maliyet, nedeni hakkında çok düşünmek ve hem daireyi hem de kompleksi dikkatlice kontrol etmek için bir nedendir.

Yeni kompleksler de dikkatlice kontrol edilmelidir: binanın kalitesinden geliştirici şirketin itibarına kadar.

Tatil beldesi emlak piyasasında mevsimselliğin görünür olduğunu da belirtmekte fayda var: kural olarak, soğuk mevsimde fiyatlar biraz düşüyor. Ancak bu, yeni daireler için geçerli değildir - geliştiricilerin fiyatları yılın herhangi bir zamanında değişmez.

Şirketimizin deneyimli çalışanları, optimum maliyet ve özellik oranı ile isteklerinize en uygun seçeneği seçmenize yardımcı olacak, ayrıca bir alım satım işleminin kaydında, TAPU'yu alarak size eşlik edecek ve bir sürecin tüm aşamalarında size destek olacaktır. misafirperver ülkemizde yeni bir hayat.