Loading...
Büyük Ev Almak mı Küçük Ev Almak mı?

Büyük Ev Almak mı Küçük Ev Almak mı?

2021-11-22

Büyük Ev Almak mı Küçük Ev Almak mı?

Büyük Ev Almak mı Küçük Ev Almak mı? Sıkça aldığımız sorunun uzmanı ATLAS Emlak&İnşaat ekibi olarak sizleri bu konuda bilgilendirmek isteriz. Ev almak için para biriktirdiniz ve küçük bir ev mi yoksa büyük bir daire mi almak konusunda kararsız mısınız? O halde büyük ve küçük evin avantajlarını ayrı ayrı inceleyelim. Hangi sebeple size uygunsa o evi seçerek en doğru seçimi yapabilirsiniz.

Büyük Ev Satın Alma Avantajları

Büyük bir daire almanın avantajı, çocuklarınızın her birinin kendi odası olacak olmasıdır. Ayrıca bir misafirin kalabileceği ayrı bir oda hem sizin hem de misafirinizin rahat etmesi için uygundur. Büyük dairelerde fazla eşyalarınızı saklamak için kiler veya küçük bir oda da ayırabilirsiniz. Yani 4 odalı bir ev veya 5 odalı bir ev her zaman geniş ailelerin vazgeçilmez tercihidir. Anneniz veya babanız da sizinle birlikte yaşıyorsa büyük evde kalmanız uygundur. Sizin için ayrı bir oda, çocuklar için ayrı bir oda. Ebeveynleriniz için ayrı bir oda, herkesin rahatını sağlar.

Küçük Bir Ev Satın Alma Avantajları

Küçük bir daire almanın en büyük avantajı minimalizm felsefesine uygun yaşamaktır. Yani hayatımızda pek çok eşyamız, kıyafetimiz ve yerimiz olsa da mutlu olamayız. Çünkü çok mal çok sıkıntı yaratır ve bu durum bir süre sonra canımızı sıkar. Yani küçük bir aile iseniz, 2 veya 3 odalı küçük bir daire sizin için idealdir.

ATLAS Emlak&İnşaat'ın güncel fiyatları ve proje detayları için web sitemizi inceleyebilirsiniz. Projemizin devlet bankalarının uyguladığı konut kredisine uygun olduğunu hatırlatalım. Proje aşamasında yatırım amaçlı alınan ve şimdi satışa sunulan dairelerimiz de çeşitli platformlarda yer almaktadır.

Büyük bir ev veya küçük bir ev satın almak mantıklı mı?

Küçük ev ısıtması da düşük bir fiyata geliyor. Doğalgaz için ödeyeceğiniz miktar 400 lira ile 800 lira arasında değişebiliyor. Evin metrekaresi büyüdükçe, onu ısıtmak için dereceyi arttırmanız gerekiyor. Oysa küçük evler eşit ve daha iyi ısıtılır. Aldığınız fatura düşük fiyattan olacağı için hem kazanç elde etmiş olursunuz hem de ısıtma kalitenizi yükseltmiş olursunuz.

BÜYÜK EV İLE KÜÇÜK EV ARASINDAKİ FİYAT FARKI

Büyük daire ile küçük daire arasındaki fiyat farkı metrekareye göre farklılık göstermektedir. Eviniz 2 odalı ve 120 metrekare iken, 3 odalı bir ev 120 metrekare de olabilir. Evleri fiyata göre karşılaştırırken, oda sayısı yerine büyüklüklerine göre karşılaştırmak daha mantıklıdır. Yeni bina ile 15-20 yıllık evler arasında da fiyat farkı değişmektedir. Örneğin 300 bin liraya 10 yıllık bir daire satın alırken, aynı paraya yepyeni bir ev de alabilirsiniz. Ancak metrekaresi diğer evden daha az olacaktır.