Loading...
Türkiye'de İş Nasıl Bulunur?

Türkiye'de İş Nasıl Bulunur?

2021-11-06

Daimi ikamet için Türkiye'ye taşınmayı düşünen birçok kişi şu soruları soruyor: Yabancılar Türkiye'de çalışabilir mi, Türkiye'de nasıl iş bulabilirler ve Türkiye'de yabancılar için hangi meslekler mevcuttur. Genel olarak, Türkiye'deki istihdam seçenekleri iki kategoriye ayrılabilir:

kalıcı istihdam
geçici/mevsimlik istihdam genellikle turizm sektöründe yaygındır.

İş arama açısından Türkiye diğer ülkelerden pratik olarak farklı değil, ancak yine de Türkler başvuranlarla daha kişisel iletişimi tercih ediyor.

Açık pozisyonlar hakkında ana bilgi kaynakları:

sosyal ağlar çeşitli tematik gruplar olabilir, şirketlerin iş sayfaları adına boş pozisyonlar olabilir, ayrıca bir zincir aracılığıyla bir boşluk hakkında bilgi edinebileceğiniz iyi bilinen ve bazen en etkili "7 el sıkışma kuralı" olabilir. tanıdıklar;
Türkiye'de çalışmış veya çalışmakta olan tanıdıklar ve arkadaşlar;
İnternetteki resmi devlet portalları (İstihdam Dairesi, Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanlığı, hükümet yatırım portalı);
gazeteler - Türkiye'deki yazılı basın hala okuyuculardan büyük bir ilgi görüyor, bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti'nde gazetelerde boş pozisyonlar yayınlamak adettendir;
şirkete kişisel itiraz – bu birçok şekilde yapılabilir: şirketin sosyal ağlardaki iş sayfasından bir mesaj gönderin, şirketin web sitesinden bir mesaj gönderin; şirketin başkanı veya İK müdürü ile bir randevu için randevu alın.

UNUTMAYIN ÖNEMLİDİR: Türkiye'de çalışmak için bir yabancının çalışma izni vermesi gerekecektir.

Üç tür çalışma izni vardır:

Kısa süreli (bir yıla kadar), genellikle mevsimlik istihdam için sağlanır. Süreli Çalışma İzni, aynı işverenle aynı kadroda çalışmak şartıyla, 6 yıla kadar yenilenebilir.
Son kullanma tarihi yok. Türkiye Cumhuriyeti'nde en az 6 yıllık oturma izniniz ve daha önce iş deneyiminiz varsa, Suresiz Çalışma İzni vermeniz mümkündür.
Bağımsız. Düzenlenirken oturma izninin varlığı dikkate alınır ve kendi işini yürütmek için Türkiye'ye gidenlere uygulanabilir, yani Bağımsız Çalışma İzni herhangi bir işverene bağlı değildir. Burada kalıcı olarak yaşamak için uzun süredir Alanya'da bir mülk satın almayı hayal ettiyseniz, bunu cesurca yapın - aktif bir yaşam tarzına sahip iyi bir uzman, bilgi ve deneyimini uygulamak için her zaman Türkiye'de bir iş bulacaktır.