Loading...
Mavi Bayraklı Türkiye Şampiyonu - En Temiz Plajlar

Mavi Bayraklı Türkiye Şampiyonu - En Temiz Plajlar

2021-11-23

Akdeniz'in Başkenti Antalya, Mavi Bayrakta Türkiye Şampiyonu

AB üyesi ülkelerde yüzmek için kullanılacak göl ve deniz suları için gerekli su kalite ve standartlarını belirleyen Mavi Bayrak, bu yıl Türkiye'de Antalya'ya verildi. Dünyanın en çok mavi bayraklı üçüncü ülkesi olduğu Türkiye'de Antalya, muhteşem plajları, marinaları ve kaliteli turizm tekneleriyle Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından 49 ülkede uygulanan ve Türkiye'de yürütülen program kapsamında bu yıl şehrin simgesi Antalya plajları Mavi Bayrak aldı. Turizm bakanlığının açıklayacağı gibi çok kısa sürede hizmete girecek olan Erenkuş, Erdal İnönü, İnciraltı, Mobil ve Konserve Koyu plajlarında Mavi Bayrak dalgalanacak.

Bu yıl 5. kez Mavi Bayrak alan ve ödül almaya alışan Erdal İnönü Şehir Parkı Falez Plajı 125 metrekare güneşlenme alanına sahip. Belediyeye ait Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'nin hemen altında yer alan Falez Plajı, ahşap platform ile oluşturulmuş 175 metrekarelik geniş bir güneşlenme alanına sahip. Belediyeye ait asansör, şezlong, şemsiye ve büfe servisleri ile inme imkanı bulunan İnciraltı Falez Plajı, 625 metrekare ahşap platform üzerine inşa edilmiştir.

Bu bayrağa sahip olmak isteyen plajların Avrupa Yüzme Suyu Yönetmeliğine göre;

Su kalitesinin arttırılması, atıksuların bertarafı, sahil beldesinde çevre bilinci çalışmaları, yöre halkının çevre bilinci, imar planına uygun yapılaşma, sahilde alg ve bitkilerin kötü görüntü oluşturmasına izin verilmemesi, geri dönüşüm, imkanlar Evcil hayvanlar, motorlu taşıtlar, cankurtaran sayısı, ilk yardım, engelli tuvaleti gibi konularda uygun olması bekleniyor. Takip edilecek yaklaşık 27 madde var.