Loading...
Türkiye'nin Dünyaya Açılan 10 Plajı ve Tatil Destinasyonu

Türkiye'nin Dünyaya Açılan 10 Plajı ve Tatil Destinasyonu

2021-11-23

Yabancı turistlerin en çok tercih ettiği 10 sahil tatil bölgesini sizler için listeledik:

Haydi, beklediğiniz özel zaman geldi. Şimdi aklınızı meşgul eden her şeye biraz ara vermenin ve nefes almanın zamanı geldi. Bu zengin coğrafyada her ne kadar kolay olmasa da tek yapmanız gereken bu yıl yaz tatilinizi kendiniz ve sevdikleriniz için nerede geçireceğinize karar vermek. Size yardımcı olmak için en iyi tatil yerlerimizi listeledik!


1- Mutluluğun Başkenti Alanya ! Turizmin başkenti olan bir yerden bahsediyorsak, Alanya bu başkentin en popüler semtidir.

Turizmin kendini en yoğun hissettirdiği Alanya mutluluğun başkentidir. Memnuniyet araştırmalarında kimseye ilk sırayı vermeyen Alanya, milyonlarca insanın sadece ziyaret için değil yatırım amaçlı gayrimenkul için de akın ettiği, tüm dünyanın bildiği muhteşem bir ilçedir.

2-Belek golf demektir! Gerçekten dünya standartlarında golf tesislerine sahip olan Belek bununla da kalmıyor. Ziyaretçilerine güzel vakit geçirebilecekleri restoranlar, çılgınlar gibi alışveriş yapabilecekleri alışveriş imkanları, uzun bir plaj ve modern oteller sunmaktadır.

3-Kaş ! Ülkemizde cennet köşesi olan Antalya'nın her ilçesi başlı başına ayrı bir dünyadır. Kaş da bunlardan biri tabii ki. Özellikle kamp konusunda tatilcileri mutlu eden Kaş, dalışı sevenler için de ideal bir bölge olarak biliniyor.

 


4-Bodrum Hallikarnassos ! Yerli turistlerin ilgisini çeken bodrum katının dünyanın 7 harikasından biri olduğunu söylersek… İstanbul'da vefat eden Kral Maussollos adına yaptırılan Halikarnas Mozolesi'ni görme fırsatını kaçırmayın. 377 M.Ö.

5-Tatil için en güzel 5. yerlerden biri olan Ayvalık, Ege'ye kaçan Balıkesir ilçesidir. Geldiğiniz anda buranın tüm kalbi, ruhu ve neşesi ile Ege'ye ait olduğunu anlayacaksınız.

6- Alaçatı Rüzgar Sörfü ! Eskiden sadece rüzgar sörfü ile ön planda olan Alaçatı, artık yaz tatillerinin vazgeçilmez adresi.

İzmir'e yaklaşık 90 km uzaklıktaki Alaçatı, yol boyunca sizi buranın simgesi olan yel değirmenleri ile karşılıyor.

7-İzmir Ege'nin incisiyse Foça da şüphesiz İzmir'in incisi! Foça, yıllar içinde büyük zarar görmeden kendini koruyabilmiş ender güzelliklerden biridir.

8-Fethiye! Antik çağda burada zengin bir yaşam kuran Likyalılardan miras kalan ve daha sonra günümüze kadar gelen, gürültüden ve kalabalıktan uzak bir tatil yapmak isteyenlerin her zaman uğrak noktasıdır.

9-Bozcaada/Çanakkale ! Tüm dünyadan arınmış, gürültüden izole edilmiş bambaşka bir dünyaya kucak açmak istiyorsanız, tarih boyunca Rum ve Türk halklarının kardeşçe yaşadığı bu saklı cennet tam size göre.

10- Kuşadası/Aydın ! Bir insan bir yaz tatilinden gerçekten ne bekleyebilir ki?! Deniz, kum, güneş ve doğa. Bu formülün sonucunda kaçınılmaz olarak sonsuz bir huzur duygusu ortaya çıkar.