Loading...
Türkiye'de Sağlık ve Tıp

Türkiye'de Sağlık ve Tıp

2021-11-09

Türkiye'de sağlık hizmetleri son yıllarda önemli ölçüde gelişti, o kadar ki Türkiye artık önde gelen bir uluslararası sağlık kuruluşu, mükemmel teknolojik başarılara sahip tanınmış bir sağlık merkezi olarak hizmet veriyor.

Türkiye'de her yıl Ortadoğu ve Avrupa'dan binlerce yabancı hasta tedavi ediliyor. Türk uzmanların hizmet kalitesi her yıl artıyor. Türk sağlık sistemi, uluslararası düzeyde küresel bir rakip olmayı ve mükemmeli yakalamayı hedeflemektedir.

Seyahat etmeyi planlıyorsanız, tatil planlıyorsanız, tedavi için Türkiye'ye seyahat ediyorsanız veya Türkiye'de bir mülk satın almaya karar veriyorsanız, bir yabancı olarak sağlık sistemi hakkında bilmeniz gereken nüanslar vardır.

Türkiye'de sağlık hizmeti sağlık sigortası esasına göre yürütülmektedir. Yani, ülkenin her vatandaşı, kapsama bağlı olarak tıbbi hizmetlerin sunulduğu bir sigorta poliçesine sahip olmalıdır. Geçici olarak çalışmayan Türk vatandaşlarına, ihtiyaç duydukları yardımı almaları sayesinde sözde sosyal sağlık sigortası sağlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan yabancılar özel sigorta şirketlerinde sigorta poliçesi hazırlarlar.

Tıbbi sağlık sisteminin başında, hem ülke halkına hem de misafirlerine verilen hizmetlerin en üst düzeyde olmasını sağlamak için onu dikkatle denetleyen Sağlık Bakanlığı bulunmaktadır. Bununla birlikte, bakım maliyeti diğer sağlık hizmeti sağlayıcı ülkelere kıyasla çok daha düşüktür.

Örneğin, kalp baypas ameliyatı:

ABD'de yaklaşık 129.750 dolara mal olacak,
Almanya'da 17.355 dolar,
İngiltere'de 27.770 dolar,
Türkiye'de 12.000-15.000 dolar.

Daha düşük bir fiyatın daha düşük bir kalite seviyesi anlamına geldiğini düşünmeyin. Türkiye'de binlerce Türk ve uluslararası tıp öğrencisine eğitim veren yaklaşık 60 uluslararası rekabete sahip tıp fakültesi bulunmaktadır. Bu, Türkiye'nin çok çeşitli alanlarda başarılı tıbbi sonuçları garanti eden doktorlar için uluslararası sertifika standartlarına ulaşmasını sağlar. Pfizer, Glaxo-smith-Kline, Johnson & Johnson gibi büyük ilaç firmalarının neredeyse tamamının Türkiye'de şubeleri olduğu gibi bölgesel ve bazı yerel üreticiler de bulunmaktadır.


TÜRKİYE'DE YAŞAYAN YABANCILAR İÇİN İLAÇ

Birkaç SSS düşünün:

Türkiye'de yabancıların sağlık hizmeti ne kadar iyi?

Türkiye'de sağlık son derece iyi. Hem kamu hem de özel sağlık hizmetleri yabancılar için çok erişilebilirken, özel sağlık hizmetleri örneğin Avrupa ve ABD'den çok daha ucuzdur. Türkiye'deki özel hastaneler, Birleşik Krallık, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndekinden çok daha düşük maliyetlerle çok yüksek standartları karşılamaktadır. Bu nedenle hastalar özel ameliyatlar ve plastik cerrahi için Türkiye'ye gelmeyi tercih ediyor.

Bir yıldan fazla süredir ikamet eden yabancılar, Türkiye'nin devlet sağlık sigortası olan SGK'ya (Sosyal Güvenlik Kurumu) başvurabilirler. Bu sigorta tüm aile bireyleri için geçerlidir. SGK, bazı özel hastanelerde tedavi masraflarını karşılamak ve kamu hastanelerine başvuruları karşılamak için kullanılabilir.

Her ilde veya köyde bir aile sağlığı merkezi, Türkiye Sağlık Ocağı veya bir polikliniğe benzeyen Aile Sağlığı Merkezi bulunmaktadır. Bu aile sağlığı merkezlerinde turist iseniz, oturma izniniz veya pasaportunuz varsa ücretsiz danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Ayrıca ekim ayı fiyatları ile çok sayıda özel sağlık ocağı veya poliklinik (birden fazla uzmana sahip tıp merkezleri ve daha çok mini hastane gibi) bulunmaktadır. Rus İngilizcesi yabancılar ve göçmenler için daha uygundur, çünkü eyaletlerinde İngilizce, Almanca veya Rusça konuşan uzmanlar vardır.

Devlet Hastanesi (devlet hastaneleri) hem turistler hem de bölge sakinleri için ambulans ve acil tıbbi bakım sağlar, ancak hastanede tedavi ücreti alınır. Özel sağlık ocakları veya devlet aile sağlığı merkezlerinin doktorları, hastaları özel tedavi için bir devlet hastanesine sevk edebilir. Genellikle tedavi gören hastaların yanlarında bakıcılarını getirmeleri gerekir ve yemeklerini getirmeleri tavsiye edilir. Acil bakım hem turistler hem de bölge sakinleri için ücretsizdir, ancak bir arama ücreti vardır. SGK bulunması durumunda sigorta karşılar.

Birçok özel klinik ambulans da sağlayabilir, ancak genellikle bu tür hizmetler devlet hastanelerinden çok daha pahalıdır. Bu nedenle, turistlerin sigorta şirketlerine poliçelerinin bu hizmetleri kapsadığını bildirmeleri tavsiye edilir. SGK sahipleri de indirim tutarını kontrol etmelidir.

Türkiye'deki bir doktordan nasıl randevu alabilirim?

Direkt olarak sağlık kuruluşuna gelip randevu alabilir ya da internetten bir telefon numarası bulup telefonla randevu alabilirsiniz.

Ayrıca bir devlet hastanesinden 182 numaralı telefonu arayarak veya devlet portalı https://hastanerandevu.gov.tr/Vatandas / üzerinden online olarak ve ayrıca "182 Center" uygulamasını indirerek randevu alabilirsiniz.

Pazartesi Aralık Cuma 08:30-17:30 arası, kural olarak, yerel aile ce

nters ziyaretçilere hitap ediyor ve açık.


Türkiye'de uzman bir doktordan nasıl randevu alabilirim?

Herhangi bir özel veya devlet kliniğinin aile hekiminin tavsiyesi üzerine veya kamu veya özel hastanelerin ilgili doktoruna doğrudan ziyaret ile.

Türkiye'de diş tedavisi nasıl gidiyor?

Türkiye'de diş tedavisi oranı mükemmel, bu da onu tedavi için popüler bir yer haline getiriyor. Tedavi genellikle Birleşik Krallık, Avrupa ve ABD'dekinden %50 ila %70 daha ucuzdur ve birçok insan burada taç ve implant takmak gibi pahalı tedavileri karşılayabilir. Birçok diş hekimi mükemmel İngilizce konuşur.

Türkiye'de tarifler nasıl işliyor?

SGK'ya kayıtlı 18 yaş üstü sakinler, bazı reçeteli ilaçların maliyetinin sadece %10 ila %20'sini ödeyeceklerdir. Bazı özel sağlık poliçeleri, reçete edilen ilaçların maliyetini yalnızca kısmen karşılarken, diğerleri tüm maliyeti karşılamaktadır. SGK'ya kayıtlı yabancılar, doktor reçetelerini hem ikamet (kimlik) hem de yabancıların oturma izni (ikamet) TC kimlik numarasına bağlayan dijital bir sistem olduğunu keşfedecekler.

Türkiye'de ilaç fiyatları ne kadar?

Türkiye'deki çoğu standart ilacın maliyeti, İngiltere, Avrupa ve ABD'deki muadillerinden daha düşüktür. Bununla birlikte, yurtdışından daha az standart ilaçlar da pahalı olabilir. Ancak maliyetleri kısmen veya tamamen SGK veya özel sağlık sigortası tarafından karşılanabilir.

Türkiye'de deniz kenarında bir daire veya villa satın alarak, gerektiğinde her zaman üst düzey tıbbi bakım alacağınızdan emin olabilirsiniz.