Loading...
Kapadokya Times'da 5. Sırada

Kapadokya Times'da 5. Sırada

2021-12-02

Dünyanın birçok yerinde görülebilen Peribacaları'nı Kapadokya'daki kadar yoğun göremezsiniz. Times Gazetesi'nde yayınlanan "Dünyanın Yeni 25 Harikası" listesine 5. sıradan giren Kapadokya, 1985 yılından bu yana UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde de yer alıyor.
Kapadokya'nın doğası, tarihi ve efsaneleriyle sanat, kültür, spor, eğlence ve romantizmi bir potada eriterek eşsiz bir dünya vaat eden bambaşka bir yer olduğunu buraya geldiğiniz ilk günden itibaren fark edeceksiniz. O kadar mistik bir havası var ki, birçok şey arasında kendinizi keşfedebileceğiniz eşsiz bir coğrafya burası. Açıkçası bu olağanüstü yeri anlatmaya kelimeler yetmez. Henüz gitmediyseniz gidip kendi gözlerinizle görmelisiniz.

 

Kapadokya'nın Önemi

Bu bölgede insan yaşamına ait izler Paleolitik döneme kadar uzanmaktadır. Hititlerin bir zamanlar yaşadığı bölge, daha sonra Hıristiyanlığın önemli merkezlerinden biri haline gelir. Bölgedeki yeraltı şehirleri, peribacaları ve mağaralar, Hristiyanlığın yasak olduğu Roma İmparatorluğu döneminde bölgedeki Hristiyanların gizlilik içinde güvenli bir şekilde yaşamalarına olanak sağlamaktadır. Bölgede kayalara oyulmuş ve yeraltı şehirlerinde inşa edilmiş çok sayıda kilise bulunmaktadır.

 

Kapadokya'ya ne zaman gidilir?

Kapadokya'nın zamanı dört mevsimdir. Yani öyle bir coğrafya ki, her gittiğinizde farklı bir yüz görüyorsunuz ve her seferinde farklı bir deneyim yaşıyorsunuz. Bu nedenle tavsiyemiz Kapadokya'da nasıl bir tatil geçirmek istediğinize göre seçim yapmanızdır. Balon turu için hava koşullarının en uygun olduğu yaz aylarını seçin. Doğa yürüyüşleri, ATV ve bisiklet gibi birçok aktivite için havanın güzel olduğu yaz ve bahar dönemlerini, festivallere denk gelmek istiyorsanız yaz aylarını, kar altında romantik bir tatil hedefliyorsanız kış aylarını tercih edin.