Loading...
Türkiye Neden Yaşamak İçin İyi Bir Yer?

Türkiye Neden Yaşamak İçin İyi Bir Yer?

2022-01-12

Türkiye Neden Yaşamak İçin İyi Bir Yer?

Son zamanlarda, muhteşem ülkemize neden bu kadar çok turistin geldiğini, neden bu ülkeyi seçtiklerini, ülkemizin neden bu kadar harika bir yer olduğunu ve bu topraklara binlerce şehit verildiğini hatırlatmak isterim.

1. Tarih kokan bir ülke
Ülkemiz doğuda Nemrut Dağı'ndan batıda Efes antik kentine kadar tarihi eser ve kalıntılarla çevrilidir. (MÖ 65'te kalan kalıntılar)

2. Dünyanın en büyük metropollerinden birine sahibiz

İstanbul, şehirleşme ve trafik sorunları ne kadar karışık olursa olsun, dünyanın en turistik ve güzel yerlerinden biridir. Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan bir yer olan Şehr-i İstanbul, tarihin yanı sıra modern parçaları da hala bünyesinde barındırmaktadır.

3. Doğal Güzellik. Evet, bizim de Milli Parklarımız var!

İşte Kaçkar dağları. Bırakın dünyanın en temiz oksijen depolarından birine sahip olmak bir yana, Türkiye'de kamp yapabileceğiniz veya yürüyüş yapabileceğiniz yerlerden sadece biri.
Not: Ağrı dağına tırmanmak için profesyonel olmanıza gerek yok. Ve dışarı çıktığınızda tepeden 3 ülke görebileceğinizi biliyor muydunuz?

4. Türk Yemekleri

Dünyadaki tüm yemeklerin kendine has bir güzelliği vardır. Nasıl ki suşi tatlı eksi tavukla değiştirilemiyorsa, hamburger de Adana kebabının yerini tutamaz. Bu konuda herhangi bir ülkeyi öne çıkarmak mümkün değil ama bildiğim kadarıyla Türk ve Ortadoğu yemek kültürü tüm dünyada yaygın. Güzel olmasaydı New York'ta 5. Cadde'de Türk restoranı olmazdı.

5. Yerli İçeceğimiz

Sofraların vazgeçilmezi, ağzınızda anason ile tatlı ama içinizi ısıtan bir tat bırakıyor. Fazla tartışmaya gerek yok, bu içecek Türkiye'ye özgü ve Yunan rakısı bizim rakımızı bile geçemiyor.

6. Atalarımızın Onuru

Bildiğiniz gibi bu ülke kolay kazanılmadı. Türkiye'nin sorunsuz bir yer olduğu imajını verdiysem özür dilerim, amacım bu değil, bizim de çok sorunumuz var. Ama onun zamanında İsrail'e yaptıkları gibi topraklarımızı bize verecek bir Birleşmiş Milletler yoktu. Her yüzde atalarımızın kanından filizlenen o çiçekler, ne kadar kolay terkedilmiş.

7. Evet, iyi fotoğraf çekmek için Norveç'e gitmenize gerek yok!

Hemen söyleyeyim, Instagram'da 50 beğeni almak için uçak biletine ihtiyacın yok!