Loading...
Alanya Plajları

Alanya Plajları

2021-11-08

Alanya plajları, yüksek kalite gerekliliklerini sağlama konusunda özel bir özelliğe sahiptir, bu nedenle birçoğu Mavi Bayrak (Mavi Bayrak) ile işaretlenmiştir - plajların, kumların ve suyun temizliği ve düzenlenmesi konusunda Avrupa Birliği standartlarına uygunluğu onaylayan uluslararası bir sertifika.

Bazıları hakkında kısaca:

DAMLATAŞ PLAJI

Tarihi yarımadanın batısında, Damlataş Mağarası ve Kleopatra Plajı'nın yanında yer almaktadır.

KLEOPATRA PLAJI

Alanya'nın Kleopatra sahilindeki en popüler ve lüks plajlardan biri. Şehrin kalbinde yer alır ve Damlataş Plajı'nın bir parçasıdır. İki kilometre uzunluğunda geniş kumlu bir plaj. Kleopatra Plajı birkaç yıldır Mavi bayrak alıyor.


KEYKUBAT PLAJI

Yarımadanın (Oba bölgesi) doğu kıyısında yer alır. Mavi bayraklıdır. Denize ve plaja giriş kumlu-çakıllı, plajın bazı yerlerinde kalaslar var. Plaj uluslararası standartlarda döşenmiş olup, sahil şeridi temiz ve yeşilliklerle çevrelenmiştir.

TURUNCU (BEGONVILLE) PLAJI

Plaj, Oba ve Dim Chai nehirlerinin arasında yer almaktadır. Plaj kumdur ve uluslararası standartlara göre donatılmıştır.

ULUSLAR PLAJI

Alanya'nın batısında yer alan plaj ve deniz girişi kumludur, kayalık yerler de vardır. Etrafında pitoresk bir alan, çiçekli çalılar, çam ağaçları ve donanımlı piknik alanları var. Plaja ve piknik alanına giriş ücretlidir.

OKURCALAR PLAJI

Alanya sahilinde bulunan en popüler tatil beldelerinden biridir. Okurcalar, Alanya'ya 32 kilometre uzaklıktadır. Sahil çok güzel, çok güzel koylar ve koylar var, çok uzak olmayan bir çam ormanı. Plaj kumlu ve çakıllı, suya girmesi kolay, bu da onu çocuklu aile tatilleri için uygun kılıyor.


İNCEKÜM PLAJI

Popüler plaj, pitoresk bir koyda yer almaktadır. Kum sığ, temiz ve altın rengindedir. Temmuz Deniz derin değil, kıyı da hafif. Plajın doğu tarafında, isterseniz çadır kurabileceğiniz, isterseniz küçük bir aile pikniği düzenleyebileceğiniz kamp alanı olan bir çam ormanı var.


FUĞLA PLAJI

Alanya'nın 20 kilometre batısında bir koyda yer almaktadır. Turistlerin öğle yemeği yemeleri ve yüzmeleri için günübirlik gezi gemileri Fuğla ​​Koyu'nda durmaktadır. Deniz ve plaj kumlu, kenarları kayalık.

MAHMUTLAR PLAJI

Mahmutlar Plajı, Alanya şehir merkezine arabayla 10 dakikalık mesafededir. Birçok şirin sahil kafesi ve restoranının bulunduğu, yaklaşık on kilometre uzunluğunda geniş bir plaj. Kum, ince çakıllarla karıştırılır. Mahmutlar'da ayrıca kokteyllerinizi yudumlarken güneşlenebileceğiniz veya doğrudan bunlardan dalış yapabileceğiniz birçok iskele bulunmaktadır. Plaj belediyedir, ücretsizdir.

KESTEL PLAJI

Kestel plajı kumdur, yaklaşık iki kilometre uzunluğundadır. Sahil şeridi boyunca barlar, restoranlar ve plaj servisi bulunmaktadır.

KARGICAK PLAJI

Plaj Alanya merkeze 15 kilometre uzaklıkta, denizi şeffaf ve temiz, girişi kumlu ve çakıllı. İyi balık restoranları var.

DEMİRTAŞ PLAJI

Demirtaş plajı kumludur ve sahil boyunca uzun bir mesafe boyunca uzanır, çoğunlukla kafe ve restoranların bulunduğu doğal bir plajdır.