Loading...
Türkiye'de Araba Kiralamanın Yolları

Türkiye'de Araba Kiralamanın Yolları

2021-11-08

Türkiye'de araba kiralamanın birçok farklı yolu vardır:

internet üzerinden
Havaalanında, otelde, tren istasyonunda vb.
doğrudan büyük uluslararası kiralama şirketlerinin temsilciliklerine
küçük yerel şirketlerin ofislerinde

Doğal olarak, seçiminize bağlı olarak hem maliyet hem de buna bağlı olarak hizmetlerin ve araçların kalitesi değişecektir. Araba kiralamanın en pahalı yolu otel veya havalimanıdır. Bir gezi turu veya acil bir gezi satın alınmasında olduğu gibi, kurum hizmetlerinin maliyetini fiyata dahil edecektir.
Türkiye'de küçük bir yerel ofis kiralamanın en ucuz yolu – ancak, hem kendisi hem de araba kiralama sigortası (tamamen nominal bir etki ve neredeyse hiçbir şeyi kapsamayabilir) veya personelde büyük bir sorun olma olasılığı var mı - bazen bu tür yerlerde pasaportunuzu teminat olarak talep edebilirsiniz. Bildiğiniz gibi, hiçbir durumda bu şartları kabul edemezsiniz.
Türkiye'de araç kiralamanın en güvenilir yolu tanınmış uluslararası şirketlerden geliyor. Fiyat için en uygun seçeneği bulma ve seçme kolaylığı için, toplayıcı-brokerleri kullanabilirsiniz, örneğin:

myrentacar.com
Discovercars.com
rentcars.com

Ve bircok digerleri.

Bu web sitelerinde farklı firmalardan teklifler bulabilir, karşılaştırabilir, size uygun seçeneği seçebilir, rezervasyon yaptırabilir ve gerekirse araç için ödeme yapabilir, kasko sigortası seçebilir ve otele veya havalimanına araç teslimi yaptırabilirsiniz.

Uluslararası şirketler, elbette araç kiralama maliyetini etkileyen araçlarının sigortasına çok ciddi yaklaşıyor - yerel acentelerinkinden daha yüksek olacak.

ARAÇ KİRACISININ TEMEL GEREKSİNİMLERİ:

Sürücü 21 yaşından büyük ve çoğunlukla 25 yaşından büyük olmalıdır. Bazen ekim şirketi, sürücünün yaşı 21 ila 24 Aralık arasındaysa ek bir ücret talep edebilir.
Ehliyetiniz kalıcı (geçici değil), adınız ve soyadınız Latin alfabesi ile yazılmış olmalı veya ehliyetiniz uluslararası nitelikte olmalıdır. Latince adı verilen geleneksel ulusal haklar, BDT ülkelerinin vatandaşları için yeterlidir. Uluslararası haklar zorunlu değildir.
Sürüş deneyiminiz aralık ile 3 yıl arasında olmalıdır (farklı şirketlerde farklı olabilir).
Ana Sürücü adına düzenlenen kredi/banka kartının, aracın güvenliğini (depozitosunu) karşılamaya yetecek bir limiti olmalıdır.

* Depozito (depozito) genellikle kira sözleşmesinin imzalanmasından hemen sonra nakit olarak (küçük şirketlerde) veya kredi kartınızda belirli bir miktar nakit bloke edilerek (büyük şirketlerde) ödenir. Kira süresi dolduktan sonra kredi kartınızdaki bloke tutarın kilidi açılır ve kullanıma açılır. Depozito genellikle 100 ila 500 Euro arasındadır. aralık

Online rezervasyonlar için ayrıca bir makbuz (ödeme kanıtı içeren bir makbuz) ibraz edilmesi gerekmektedir. Kuponu elektronik olarak telefonunuzdan veya tabletinizden sunabilirsiniz.Ve tabii ki bir kimlik belgesi (pasaport, pasaport vb.) sağlamanız gerekecek.

Farklı araç kiralama şirketlerinin gereksinimleri biraz farklılık gösterebilir, bu nedenle her şirketin kiralama koşullarını dikkatlice okuduğunuzdan emin olun.

TÜRKİYE'DE ARAÇ KİRALAMA PROSEDÜRÜ

Havaalanında, otelde veya yerel işletmede:

bir araba seçin;
onu inceler ve inceleme eyleminde bulunan kusurları düzeltirsiniz;
Sigorta şartlarını netleştirirsiniz ve gerekirse uzatılmış sigorta satın alırsınız (tam sigortaya SCDW denir);
sözleşmeyi dikkatlice okursunuz, tüm şartları tartışırsınız, sözleşmeyi imzalarsınız;
Bir araba satın alır ve sözleşme kapsamında kullanırsınız.

Aralık arama yapan sitelerde:

Önceliklerinize ve tarihlerinize göre bir araba seçersiniz. Yaz sezonunda (seyahatinizden 2-4 hafta önce) önceden rezervasyon yaptırmanızı öneririz. Otelden veya havaalanından araç teslim almak istiyorsanız, rezervasyon ve ödeme sonrasında teslimat adresini belirtmeniz gerekmektedir.
Bir araba ayırtın ve bunun için ödeme yapın. Önemli bir nokta: Belirli bir araba modelini değil, sınıfını rezerve edebilirsiniz. Yani, size farklı bir markadan, ancak aynı sınıftan veya daha yüksekten (aynı maliyetle) bir araba verebilirler.
Ardından, belirttiğiniz e-posta adresine bir makbuz (ödeme makbuzu) gelmelidir. Bu, birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürebilir. Kupon basılabilir veya elektronik olarak kaydedilebilir ve görüntülenebilir (telefon / tablet).
İsteğe bağlı olarak otele veya havaalanına araba teslimatı siparişi verebilirsiniz.
Belirtilen gün ve saatte aracı teslim eden firma yetkilisi ile iletişime geçersiniz, kabul edersiniz (yukarıda anlatıldığı gibi), dilerseniz sigortayı satın alır, sözleşmeyi imzalar ve kullanırsınız.
Araç teslimi genellikle ücretlendirilir (yaklaşık 15-30 Euro) ve kiraladığınız yer ile belirttiğiniz yer arasındaki mesafeye bağlıdır. Arabayı adrese teslim ederken, kira sözleşmesi ofiste değil, arabanın teslim edildiği yerde olacaktır.