Loading...
Tapu Nasıl Alınır?

Tapu Nasıl Alınır?

2021-12-02

Tapu, herhangi bir gayrimenkulün mülkiyet haklarına sahip olduğunuzu gösteren yasal bir belgedir. Bu belgede mal sahibinin adı-soyadı ve mal varlığına ilişkin ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Özellikle gayrimenkul alım satım süreçlerinde tapu işlemleri büyük önem taşımaktadır. Tapu işlemleri hem alıcıları hem de satıcıları yakından ilgilendiren süreçlerden biridir.

Tapu işlemlerinde hata yapmamak için yapılması gereken adımların bilinmesi, sürecin hızlandırılmasında ve güvenli bir şekilde sonuçlandırılmasında etkin rol oynayacaktır.

“Tapu nasıl alınır?” Bu soru pek çok kişinin cevabını merak ettiği sorulardan biridir. Tapu alabilmeniz için ev, arsa, arsa ve ticari yapı gibi gayrimenkuller için Tapu Genel Müdürlüğü'ne başvurmanız gerekmektedir.

 

Tapu Sicili İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Tapu almadan önce yapılması gereken bazı işlemler ve hazırlanması gereken bazı evraklar bulunmaktadır. Ancak tapu işlemleri için ilk yapılması gereken randevu almaktır. Randevunuzu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden online randevu alarak oluşturabilirsiniz.
Yıl içinde 5 kez tapu müdürlüklerinden almış olduğunuz randevulara uymadığınız takdirde bir daha yeni randevu oluşturamayacağınızı bilmelisiniz. Ancak günde sadece bir kez randevu alma hakkınız vardır.

 

Ev alırken tapu işlemleri için gerekli belgeler;

- Alıcı ve satıcının kimlik ve fotokopisi,

- Tapu fotokopisi,

– 1 adet satıcının ve 2 adet alıcının son 6 ay içerisinde çekilmiş 6 x 4 cm boyutlarında fotoğrafı,

– Tapu harcı ve emlak vergisinin tapu işlemlerinden önce ödenmesi,

– Zorunlu deprem sigortası yaptırılmalı ve varsa güncelliği kontrol edilmelidir.

Tapu işlemleri vekaletname ile yapılacaksa vekaletnamenin noter tasdikli olması gerekir.

 

Alanya konut projeleriyle sektörde fark yaratmayı başaran Atlas Properties & Construction, müşterilerinin ev sahibi olurken maddi sıkıntı yaşamaması için özel ödeme planları hazırlıyor. Alıcı tarafından ödeme yapıldıktan sonra şirketimiz tarafından tapu hazırlığı başlatılır ve gerekli evrak, süreç ve işlemler hakkında bilgi verilir ve süreç takip edilir.