Loading...
Yatırım İçin Ev Almak ve Kiralamak

Yatırım İçin Ev Almak ve Kiralamak

2021-11-19

Yatırım İçin Ev Almak ve Kiralamak

Gayrimenkul yatırımları en çok tercih edilen yatırımlar arasında yer almaktadır. Gayrimenkul yatırım türlerinden biri olan ev alma, satma ve kiralama işlemleri de Türkiye'de en çok tercih edilen kazanç araçlarından biridir.

Oldukça avantajlı bir yatırım yöntemi olduğu bilinen gayrimenkul yatırım türleri, son yıllarda kira gelirlerinin arttığı geçmişte önemli bir yatırım aracı haline gelirken, “sisteme katılamayacak ölü yatırımlar” olarak değerlendirilmektedir. ”. Ancak yatırımları karlı hale getirmek için atılan her adım büyük önem taşımaktadır. Yatırım amaçlı ev alırken dikkat edilmesi gereken öncelikli konular, kar oranını göz önünde bulundurabilmeleri için, evin yapısı ve fiziki özellikleri gibi çeşitli kriterlerin neler olduğu hakkında nasıl bir fikir sahibi olmanız gerektiği konusunda nasıl bir fikir sahibi olabilirsiniz. değerlendirmek. Yatırım amaçlı ev almayı düşünüyorsanız ev alma ve kiralama hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Ev Alıp Kiralamak Mantıklı mı?

Ev satın alma ve kiralama, evin bulunduğu yerin avantajları, yüz ölçümü, fiziksel özellikleri, yapımında kullanılan malzemeler, işlev ve kullanım özellikleri, konfor, güvenlik gibi çok sayıda kriter göz önünde bulundurularak yapılır. Zarara uğrama ihtimali olmayan ve genellikle her dönemde para kazandıran bir yöntem olduğu için sıklıkla tercih edilen ev alarak yatırım yapma yöntemi risksiz denilebilecek araçlardan biridir.

Ev Alıp Kiralamak Doğru mu Yoksa Evi Satmak Doğru mu?

Yatırım yapmak istediğiniz tutarı göz önünde bulundurarak bir ev seçebilir, ardından kiralama veya satış seçeneklerinden hangisinin daha doğru olacağının analizini yapabilirsiniz. Türkiye'nin birçok bölgesinde alacağınız evin fiyatı ne kadar yüksek olursa, alacağınız kira getirisinin de o kadar yüksek olabileceğine dair bir görüş var. Ancak bu durumu değiştiren istisnalar olabilir. Bir ev satın aldıktan sonra içinde çeşitli tadilatlar yapabilir, ayrıca eşya olarak kiralamayı da düşünebilirsiniz. Evinizi mobilyalı olarak kiraladığınızda alacağınız kira oranını arttırabilirsiniz.