Loading...
Türkiye'de Konut Yatırımı İçin En Önemli 10 Neden

Türkiye'de Konut Yatırımı İçin En Önemli 10 Neden

2021-11-24

Son yıllarda özellikle yabancı yatırımcılar Türkiye'nin iyi bir yatırım ülkesi olup olmadığını merak ediyor. Gayrimenkul sektörü; İçinde bulunduğumuz ekonomik ve sosyal sorunlara rağmen büyümeye devam eden sektörlerden biridir. 2020 yılında ülkemizde çeşitli ülkelerden yatırımcılara 60.000 gayrimenkul satışı yapılmıştır. 2021 yılında 80.000 civarında bir tahminle konut satışları artmaya devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen yatırımcılar ve alıcılar neden Türkiye'yi tercih ediyor? Gelin sizler için hazırladığımız nedenlere bir göz atalım;

1. Coğrafi Konum ve Altyapı

Ülkemiz; Jeopolitik konumu nedeniyle Ortadoğu, Asya ve Avrupa'nın en önemli geçiş noktası olarak bilinmektedir. Geniş konut piyasası, kolay ulaşımı ve güçlü ekonomik altyapısı sayesinde yatırımcılar için en uygun bölge olarak görülmektedir. Son dönemde dünya çapında gerçekleştirdiği İstanbul Havalimanı, Marmaray ve Kanal İstanbul gibi mega projelerle konut alım satımında birçok yatırımcıyı ülkemize çekiyor.

2. Kültürel ve Sosyal Fırsatlar

Türkiye, mavi bayraklı plajlardan golf ve rafting gibi spor faaliyetlerine kadar birçok önemli kültürel etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıklamasına göre 2019'un ilk 10 ayında Türkiye'ye 41 milyon turist geldi. İstanbul, Antalya gibi önemli illerimizden birçok ülkeye direkt uçuşların gerçekleştirilmesi, bu oranın Türkiye'den itibaren artarak devam edecek. yıldan yıla.

3. Döviz Kuru

Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle yabancı yatırımcılar ülkemizde yatırım yapmayı tercih ediyor. 2019 Nisan sonu verilerine göre doğrudan yabancı yatırım 3,1 milyar doların üzerinde gerçekleşti.

4. Uygun Konut Fiyatları

Diğer ülkelerle kıyaslandığında Türkiye metrekare başına uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca her geçen gün artmaya devam eden konut fiyatları sayesinde uzun vadeli bir yatırım yapabilirsiniz.

5. İleri Mimari Teknolojiler

Son yıllarda birçok inşaat şirketi, konut mimarilerinde en son ve gelişmiş ev teknolojilerine odaklandı. Yeni yapılan projelerde akıllı ev teknolojisinin yanı sıra fitness center, yüzme havuzu ve sauna gibi ortak sosyal tesisler de bulunuyor.

6. Yaşam ve Kariyer Fırsatı

Küresel ölçekte en büyük bağımsız göç araştırmalarından birini gerçekleştiren HSBC grubunun sonuçlarına göre Türkiye, 18 bini aşkın kişinin görüşüne göre en iyi yaşam ve kariyer fırsatlarını sunan 163 ülke arasında yedinci sırada yer alıyor. göçmenler.

7. Vatandaşlık İmkanı

Geçen yıl Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Türk vatandaşlığına geçiş sürecindeki finansman ve yatırım maliyetleri düşürüldü. Buna göre ülkemizde en az 250.000 ABD Doları değerinde gayrimenkul satın alıp üç yıl elinde tutan yabancılar doğrudan Türk vatandaşlığına başvurabilecekler.

8. Yaşam Maliyetleri

Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında ülkemiz geçim masrafları açısından son derece uygun durumdadır. Birçok göçmen, değişen döviz kuru sayesinde lüks bir yaşam sürüyor.

9. Ticaret Kolaylığı

Ülkemizde gayrimenkul satın almak çok kolay bir işlemdir. Son dönemde yürürlüğe giren yasal süreçlere göre evinizi seçmenizden tapunuzu teslim almanıza kadar geçen süre sadece bir hafta. Bu yeniliklerin bir sonucu olarak birçok yatırımcı kira garantili daireleri de düşünmektedir.

10. Ödeme Planları

Bir ev satın almak için en iyi seçeneklerden biri, 1 ila 5 yıl arasında değişen plan dışı projeleri değerlendirmektir. Yeni yapılan dairelerin düşük fiyatları ve faizsiz taksit seçenekleri de önemli bir etken.