Loading...
Türkiye'de Mobil İletişim ve İnternet

Türkiye'de Mobil İletişim ve İnternet

2021-11-09

Modern dünyada, nerede olursak olalım artık mobil iletişim ve internet olmadan yapamayız. Seyahate çıkarken, kalış sürenizi ve etkinliğini göz önünde bulundurarak bu önemli noktayı kesinlikle düşünmeniz gerekir.

Kural olarak, herhangi bir operatörde dolaşım çok pahalıdır, gelen aramalar ve İnternet ücretlendirilir, sınırsız paket sağlanmaz. Sadece birkaç günlüğüne yurtdışına seyahat edecekseniz, elbette, mobil operatörünüzün roaming iletişim hizmetlerinden, ayrıca havaalanında, otellerde, kafelerde, restoranlarda vb. Kullanabilirsiniz. bedava internet. Yurtdışında, özellikle Türkiye'de daha uzun süre kalıyorsanız, yerel bir telekom operatörünün SIM kartını satın almanız önerilir.

Bu operatörlere olan talep, onları genel arka plandan olumlu bir şekilde ayıran kapsamları ve teknik yetenekleri ile ilgilidir.

Genel olarak, bu şirketlerin her biri için hizmetlerin hacmi, maliyetleri, iletişim kalitesi ve mobil İnternet hızı büyük farklılıklar göstermez. Vodafone'u genel arka plandan biraz öne çıkaran tek şey, Avrupa ülkelerinden bir SIM kart sahipleri için uygun bir "Evde olduğu gibi" tarifesidir.

Muhtemelen, bir Türk operatörden bir SIM kart satın alırken, sunulan paketleri, fiyatların oranını ve sunulan hizmetlerin hacmini ve bunların iletişim ve mobil internetinizi karşılayıp karşılamadığını dikkatlice incelemeniz gerektiğini hatırlatmaya gerek yok. ihtiyaçlar. Bugün en ucuz paketlerden biri Türk Telekom tarafından sunuluyor. TurkCell, paketlerinin maliyeti daha yüksek olmasına rağmen, en geniş kapsama alanına ve diğerlerinden biraz daha iyi internet hızına sahiptir.

Paketin hangi ilde alındığına bakılmaksızın tüm operatörler ülke genelinde aynı şartlarda hizmet vermektedir. İl ve illerde sirkülasyon bulunmamaktadır.

İlginç bir gerçek: Türkiye Cumhuriyeti topraklarında mobil İnternet sabit olmaktan çok daha iyidir: hız daha yüksektir ve daha kararlı çalışır. İnternete yalnızca basit işlemler için değil, aynı zamanda iş için de ihtiyacınız varsa, bir hizmet paketi seçerken bunu aklınızda bulundurun.

TÜRK SİM KART NASIL ALINIR?

Türkiye'de satın alınan SIM kartlar sadece 3 ay geçerlidir. 90 gün sonra inaktif hale gelirler. Bunun nedeni, konukların (turistlerin) ülkede kalmalarının da bu 90 gün ile sınırlı olmasıdır.

Daha uzun bir süre için bir SIM karta ihtiyacınız varsa, 2 seçeneğiniz vardır:

numaranın bir Türk vatandaşına yeniden verilmesi; pasaport değil oturma izni almak, ancak zaten oturma izni (yabancı kimlik kartı) kullanarak kendinize bir telefon numarası vermek.

Türk SIM kartı satın almak için sadece pasaportunuza veya (varsa) bir imeteye ihtiyacınız olacak. SIM kartın kendisinin maliyeti (bağlı bir tarife olmadan) yaklaşık 7 $ 'dır. Belirli sayıda mobil iletişim ve İnternet hacminin sağlandığı paket tarife tekliflerini satın almak en karlı ve uygundur. Türkiye'de bir SIM kart satın alabilir ve birçok yerde iletişim hizmetleri için ödeme yapabilirsiniz: havalimanında, seyahat şirketlerinde, alışveriş merkezlerinde, süpermarket kasalarında. Ancak, mobil operatörlerin ofisleri ve acenteler, fiyatların daha düşük olması, bilgilerin daha eksiksiz olması ve kural olarak İngilizce ve hatta Rusça konuşan personel nedeniyle bunu tavsiye ediyoruz.

TÜRKİYE'DE CEP TELEFON ENGELLEME

Türk yasalarına göre, devletin topraklarındaki tüm cep telefonları kayıtlı olmalıdır - cihaz kimlik numarası (IMEI) özel bir birleşik veritabanına girilir. Telefonunuza bir Türk SIM kartı taktığınız anda, şebekede görünür ve etkinliği izlenir.

Turistler için kayıt olmadan bir mobil cihazı kullanabileceğiniz özel bir ödemesiz dönem vardır - 120 gün.

Bu süreden sonra IMEI bloke edilecek ve bu cihazı bir daha Türkiye'de kullanamayacaksınız! Diğer eyaletlerin topraklarında ve diğer eyaletlerin SIM kartlarıyla telefon normal şekilde çalışacaktır.

Bu nedenle, Türkiye'de kalmayı ve cep telefonunuzu 120 günden fazla bir süre boyunca Türk SIM kartıyla kullanmayı planlıyorsanız, yalnızca oturma izni vermeniz değil, aynı zamanda özel bir vergi ödeyerek telefonunuzu kaydettirmeniz gerekecektir (2021'de yaklaşık 2.000 Türk Lirasıdır).
Bir sonraki yazımızda size başka bir ülkeden Türkiye'ye getirilen bir cep telefonunun nasıl kayıt edileceğini anlatacağız.