Loading...
2021'de Türkiye'ye Giriş Kuralları

2021'de Türkiye'ye Giriş Kuralları

2021-11-07

COVID-19 ile ilgili birçok kısıtlayıcı önlem ve bazı ülkeler arasındaki uçuşların periyodik olarak kapatılmasına rağmen, Türkiye'deki birçok turistin yanı sıra gayrimenkul sahipleri veya potansiyel alıcılar Türkiye Cumhuriyeti'ne seyahat ediyor. Aynı zamanda, sınırı geçemeyeceğiniz bazı zorunlu kurallar vardır.

2021'de Türkiye'ye girerken en temel iki şart:

1. Türkiye'ye giriş yapan herhangi bir ülkenin vatandaşlarının varıştan 72 saat önce Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde bulunan elektronik anket formunu doldurmaları gerekmektedir: https://register.health.gov.tr/

Anket Rusça dahil 9 dilde mevcuttur.

Doldurulan bilgilere dayanarak, sizin için Türkiye'de seyahat etmek için gerekli olan bireysel bir HES sağlık kodu otomatik olarak oluşturulacaktır. Belirtmiş olduğunuz geçerli cep telefonu numaranıza gönderilecektir. Ayrıca HES kodu sayesinde, sizin veya seyahatiniz ve konaklamanız sırasında iletişim kurduğunuz kişilerin temas ettiği kişiler veya Covid-19 hastaları varsa Sağlık Bakanlığı çalışanları sizinle iletişime geçebilecektir. Bu nedenle anketin doğru ve güncel bilgilerle doldurulması çok önemlidir.

Doldurulan anketin çıktısı alınmalı veya bir akıllı telefona indirilmeli ve havaalanında (veya sınırda) yetkili bir kişiye sunulmalıdır.

Bu formu doldurmak, tarafınızca Türkiye sınırında kontrol edilebilir. Ayrıca anketi yanlış, yanıltıcı bilgilerle doldurmanız durumunda yasal ve idari yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Türkiye'ye giriş izniniz olmayabilir (Türk vatandaşı değilseniz veya Türkiye'de oturma izniniz yoksa).

2. 2021 yılında Türkiye'ye seyahat etmek için ülkeye gelmeden en geç 72 saat önce PCR testinin negatif olması gerekmektedir. Bu, altı yaşından büyük tüm yolcular için bir gerekliliktir. İstisna, transit ve transfer yolcularıdır ve ayrıca PCR testlerinin varlığı ve karantina, uçak mürettebatı için zorunlu değildir.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin koronavirüs enfeksiyonu ile mücadele için her türlü çabayı gösterdiğini ve bunun iyi sonuçlar verdiğini belirtmekte fayda var. Her gün ülkedeki durum gözle görülür şekilde iyileşiyor, birçok şehirde insidans minimuma indiriliyor. Antalya bölgesi dahil ve güneşli Alanya'mız şimdiden mavi bölgeye girdi. Bu, enfeksiyon riskinin minimum olduğu ve Akdeniz'in güneşinin ve sıcak dalgalarının tadını çıkarmak için güvenle bir gezi planlayabileceğiniz anlamına gelir.