Gayrimenkul Satın Alarak Arsa Sahibi Olursunuz
Türkiye'de daire veya villa dahil olmak üzere yabancı gayrimenkul satın almak kesinlikle çok ciddi bir adımdır. Bunu düşünen herkes, denizden gayrimenkul satın almanın tüm artılarını ve eksilerini analiz eder.
Türkiye'deki gayrimenkulün ve özellikle Alanya'daki dairelerin avantajları listesini çok önemli bir gerçekle tamamlamanızı öneriyoruz.
Türkiye'de gayrimenkul satın alarak, vatandaşlığı ne olursa olsun, alıcı sadece binadaki duvarların ve metrekarelerin değil, aynı zamanda Türk arazisinin de sahibi olur.
Türkiye'deki tüm gayrimenkuller kayıtsız şartsız sahibinin mülkiyetindedir, yani mal sahibi sadece mülkün değil, aynı zamanda üzerinde bulunduğu arsanın veya bir kısmının da zaman kısıtlaması olmaksızın sahibidir. Türkiye'de konut sahibi olduğunuz andan itibaren bu arazinin tam mülkiyetini alırsınız ve ailenizin ölümünüzden sonra miras (veraset) hakkı vardır.
Arsa payı, TAPU'ya (mülkiyet belgesi) hisse şeklinde kaydedilir. Payın payı, tüm daire sahiplerine satın aldıkları dairenin alanına göre dağıtılır. Ayrıca, pay yalnızca yerleşim alanından değil, tüm ev bölgesi dahil olmak üzere hesaplanır.
Arsanın mülkiyeti bir önceliktir, çünkü evin her zaman sınırlı bir ömrü vardır ve arazi ebedidir.
Çok eski ve sarsılmaz tapu sistemi, TAPU'da caddenin adını belirtmeden yalnızca bu arsanın numarasını belirtmenize izin verir, çünkü sokaklar yeniden adlandırılabilir ve arsa sayısı haritalarda her zaman değişmeden kalır.
Türkiye'nin her ilinde şubeleri bulunan Tapu ve Kadastro Ana Dairesi, düzenlenen TAPUS'lara ilişkin bilgilerin tescili, düzenlenmesi ve saklanması ile uğraşmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu zamanından beri korunmuş olan Türkiye Cumhuriyeti'nin en eski kurumlarından biridir: 1847'de kurulmuş ve daha önce Defterhane-i Amire olarak anılmıştır.