Loading...
Alanya'da Hava Durumu ve Eşsiz İklime Sayiptir

Alanya'da Hava Durumu ve Eşsiz İklime Sayiptir

2021-11-09

Alanya, Türkiye'nin Akdeniz kıyısında bir tatil beldesidir. Akdeniz'in güneşli, büyüleyici, çekici kokulu yeşillikleri, görkemli dağları ve turkuaz dalgaları!

Alanya, şehrin eşsiz konumu nedeniyle farklı bir iklim yaratmıştır. Bir yandan Akdeniz tarafından yıkanırken, diğer yandan onu çevreleyen görkemli Toros dağları, şehri karasal serin havadan koruyor. İçinde inanılmaz derecede hoş bir mikro iklime, şiddetli yeşilliklere ve iyileştirici ekolojiye sahip bir tür "kapsül" oluşur.

Alanya'da denizin sıcacık dalgalarında yüzebilir, yarım saat sonra dağ yamacında veya bir dağ vadisinde serin iğne yapraklı ormanlarda yüzebilir, dağ nehrinden alabalık yiyebilir veya daha yükseğe çıkıp gerçek çıtır karda yürüyebilirsiniz. !

Burada subtropikal Akdeniz iklimi hüküm sürer, bu nedenle yazın neredeyse 9 ayı sıcak ve yağışsız bir yaz olur. Aralık Mart, zamanın geri kalanında gökyüzünde bulut yok: kış ılık, yumuşak ve yağmurlu: yağışlar çoğunlukla Aralık'tan Mart'a kadar!

Alanya, Türkiye Cumhuriyeti'nin en sıcak tatil beldelerinden biridir ve hava ve su sıcaklıkları her zaman diğer tatil beldelerinden daha yüksektir. Ancak deniz ve dağ nehirlerinden gelen orta derecede nem, ısıyı yumuşatır ve rahatlık yaratır. Kasım Nisan, Türkiye'deki en popüler tatil mevsimidir. Bu nedenle, Alanya'daki en uzun turizm sezonlarından biri, nisan ortasından kasım ortasına kadardır. Bu dönemde suyun sıcaklığı +21 derecenin altına düşmez. Alanya'da yıllık ortalama hava sıcaklığı yaklaşık +20 santigrat derecedir ve yıllık ortalama nem oranı yaklaşık %65'tir.


Böyle bir iklimin sağlık üzerinde çok olumlu bir etkisi vardır. Örneğin alerji ve astım şikayeti ile buraya gelen çoğu insanda ekim ilacı olmadan kesinlikle tüm sağlık sorunları ortadan kalkar.


ALANYA'DA YAZ

Elbette yaz ayları Alanya'nın en sıcak aylarıdır. Kural olarak, "hiç" kelimesinden yağmur yağmaz. Denizdeki su, taze süt haline gelinceye kadar ısınır, çocukların yıkanması için en bereketli zamandır.

Haziran:

Gündüz ortalama hava sıcaklığı: +28 °C
Gece ortalama hava sıcaklığı: +24 °C
Ortalama su sıcaklığı: +23 °C

Temmuz:

Gündüz ortalama hava sıcaklığı: +32 °C
Gece ortalama hava sıcaklığı: +28 °C
Ortalama su sıcaklığı: +28 °C

Ağustos:

Gündüz ortalama hava sıcaklığı: +32 °C
Gece ortalama hava sıcaklığı: +28 °C
Ortalama su sıcaklığı: +29 °C

ALANYA'DA SONBAHAR

Alanya sonbaharında yılın bereketli mevsimi, sözde "kadife mevsimi"dir. Eylül ayında yaz aylarında ısınan deniz, taze sütün sıcaklığını korur ve hava sıcaklığı yüksek noktalarda kalır, ancak güneş artık çok sıcak değildir, ancak ışınları hafifçe sarar. Kasım Ekim ve Kasım, suyun sıcaklığı yeterince yüksek kaldığında, hatta bazen hava sıcaklığını aştığında, sıcaklıkta yumuşak ve rahat bir düşüş başlar. Kasım ortasına kadar yaz tüm hızıyla devam ediyor, bu da en sıcak günlerde bile güneşlenmenizi ve denizde yüzmenizi sağlıyor.

Eylül:

Gündüz ortalama hava sıcaklığı: +30 °C
Gece ortalama hava sıcaklığı: +26 °C
Ortalama su sıcaklığı: +29 °C

Ekim:

Gündüz ortalama hava sıcaklığı: +26 °C
Gece ortalama hava sıcaklığı: +23°C
Ortalama su sıcaklığı: +26 °C

Kasım:

Gündüz ortalama hava sıcaklığı: +22 °C
Gece ortalama hava sıcaklığı: +19 °C
Ortalama su sıcaklığı: +23 °C

ALANYA'DA KIŞ

"Kış" - Alanya durumunda bu yüksek sesle söylenir. Elbette, bu nedenle, enlemlerimizde daha çok erken ilkbahar gibi olan Alanya'da bize tanıdık gelen bir kış yok - yağmurlu, serin ve bol yeşilliklerle. Genellikle gökyüzü birkaç gün boyunca bulutlarla sıkılır, parlak gürültülü gök gürültülü fırtınalı şiddetli sağanak yağışlar vardır. Ama bu durumda Alanya da inanılmaz güzel ve büyülü.

Aralık:

Gündüz ortalama hava sıcaklığı: +17 °C
Gece ortalama hava sıcaklığı: +15 °C
Ortalama su sıcaklığı: +20 °C

Ocak:

Gündüz ortalama hava sıcaklığı: +15 °C
Gece ortalama hava sıcaklığı: +12 °C
Ortalama su sıcaklığı: +18 °C

Şubat:

Gündüz ortalama hava sıcaklığı: +15 °C
Gece ortalama hava sıcaklığı: +12 °C
Ortalama su sıcaklığı: +17 °C

 

 

BAHAR'DA ALANYA

Alanya baharı bir renk ve koku cümbüşüdür: Doğa kısa bir uykunun ardından canlanır, portakal, zeytin, avokado ve daha nice meyve ağaçları çiçek açar. Belediye çiçekliklerini yenileyerek ve zengin çiçek çeşitleriyle dikerek sezona hazırlanmaya başlıyor. Aramızda tanıdık laleler ve nergisler de var, Mayıs ayında hava sıcaklığı oldukça yüksek seviyelere (bazen + 30-35 ° C'ye kadar) ulaşıyor ve aslında bu yaz Alanya'da başlıyor.

Mart:

Gündüz ortalama hava sıcaklığı: +17 °C
Gece ortalama hava sıcaklığı: +15 °C
Av

su sıcaklığı: +17 °C

Nisan:

Gündüz ortalama hava sıcaklığı: +20 °C
Gece ortalama hava sıcaklığı: +17 °C
Ortalama su sıcaklığı: +18 °C

Mayıs:

Gündüz ortalama hava sıcaklığı: +25 °C
Gece ortalama hava sıcaklığı: +21°C
Ortalama su sıcaklığı: +22 °C

Alanya, her zaman sıcacık olduğu bir cennet köşesidir, ancak dünyanın diğer sıcak köşelerinde olduğu kadar yorucu değildir. Eşsiz iklimi sayesinde, tüm yıl boyunca çok çeşitli taze meyveler, meyveler ve sebzeler, Akdeniz'in dalgalarında güneşlenmek ve yüzmek için çok çeşitli taze meyveler, meyveler ve sebzeler, sırılsıklam şifalı dağ havasını solumak iğneler ile. Burası sağlıklı ve doyurucu bir yaşam için mükemmel bir yer.