Loading...
Ev Alırken Dikkat Edilmesi ve Bilinmesi Gerekenler

Ev Alırken Dikkat Edilmesi ve Bilinmesi Gerekenler

2021-11-11

Ev Alırken Dikkat Edilmesi ve Bilinmesi Gerekenler

Bir ev satın almak büyük ve önemli bir yatırımdır. Evimiz, hayatımızı ve kişiliğimizi yansıtan en önemli yerdir. Bu nedenle hangi evi hangi koşullarda alacağınıza karar vermekte zorlanabilirsiniz. Sizi yansıtan bir ev almaya karar verirken diğer detayları da gözden kaçırmamalısınız. Bu süreçte karar verirken tüm detayları düşünmeniz ve incelemeniz gerekebilir. Çünkü alım satım işlemi sırasında yapılan küçük bir hata bile hem alıcı hem de mal sahibi için önemli riskler oluşturabilir.

Bu süreci sorunsuz tamamlamanıza yardımcı olacak ipuçlarına göz atmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bilgi birikimimiz ve uzman ekibimiz ile emlak piyasasında size en uygun evi bulmak için buradayız.

- Yeni ev alırken nelere dikkat edilmelidir?

-Ev alırken yapılan masraflar nelerdir veya yeni bir eve taşınırken ne yapılmalı?

-Ev alırken tapu harcını kim öder? Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası için okumaya devam edebilirsiniz.

Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Almayı düşündüğünüz evin bütçesi, ödeme tercihi ve özellikleri ne olursa olsun, karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken bazı faktörler var. Onlara daha yakından bakalım.

Ruhsatsız Ev Almayın

Ev alırken dikkat edilmesi gerekenler listesinin başında ruhsat gelmektedir. Hatta 2014 yılında yürürlüğe giren Yeni Tüketici Kanunu kapsamında ruhsatı olmayan projelerde konut satışı zaten yasak. Ancak yine de bu konuda dikkatli olmalısınız. Lisans alma sürecinin uzun sürdüğü, senet veya depozito ile satış yapılabileceğine dair söylentileri ciddiye almayın. Aksi takdirde asla tamamlanamayacak bir projeye yatırım yapabilirsiniz. Ruhsatın yanı sıra kat irtifakı ve yapı kullanma izin belgesi hakkında da mutlaka bilgi almalısınız.

Yeni Ev Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Az önce bahsettiğimiz tüm ipuçları, yeni ev satın alma süreciniz için de geçerlidir. Ancak, bu aşamada dikkate alınması gereken birkaç önemli ayrıntı daha var. Toplu konut projeleri kapsamında yeni bir ev almayı düşünüyorsanız güvenilir bir firma seçtiğinizden emin olmalısınız. Firmanın portföyünü ve referanslarını incelemeyi unutmayınız. Genellikle kötü eleştiriler alan veya başladıkları projeyi bitirmemiş firmalardan uzak durmak en iyisidir.

Ev satın alma ve taşınma işlemlerini kolaylaştıran ipuçlarından şimdilik bu kadar. Henüz hayalinizdeki evi bulamadıysanız, ATLAS Emlak&İnşaat ile doğa ile bütünleşen bir ev alternatifine sahip olabilir, size özel fırsatlara göz atabilirsiniz.