Loading...
Türkiye'de Ev Satın Alan'a Vatandaşlık

Türkiye'de Ev Satın Alan'a Vatandaşlık

2021-11-24

Türkiye'de ev satın alan vatandaşlık:

Türkiye 250 bin dolar değerinde gayrimenkul alan yabancılara doğrudan vatandaşlık veriyor. Yüksek gelirli Avrupalılar ve Orta Doğulular, hem miktarın düşük olması hem de Türk yaşam tarzını sürdürme fikri nedeniyle bu uygulamaya ilgi gösteriyor. Üstelik bu şekilde başvuru sahiplerine "oturma izni" değil, doğrudan vatandaşlık veriliyor. Gerekli yatırımın yapılması ve ilgili belgelerin toplanması sonucunda, TC İçişleri Bakanlığı'na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne Gayrimenkul Yatırımı Yoluyla Türk Vatandaşlığı başvurusu yapılır. Yabancı yatırımcının Türkiye'deki bir danışmanlık firmasına başvurmasıyla süreç başlar. Gerekli evraklar teslim edildikten sonra ortalama 45-50 gün içerisinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları tüm aileye ulaştırılır.

Bu durumun Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışlarında bu ülkelerin öne çıkmasının sebepleri arasında olduğu tahmin ediliyor. Öte yandan, Türk vatandaşlığı ile kimin ilgilendiğini anlamak için "pasaportun gücü" tek kriter değildir. Ortadoğu'daki zenginlerin, 180'den fazla ülkeye giriş yapmış olan Avrupa ülkeleri yerine Türk pasaportlarını tercih etmelerinin başka nedenleri de var.

Gerekli Hizmet Şartları

Yabancı uyruklu kişiler de devam etmekte olan projelerden satın alma yapabilir ve aşağıdaki koşulları sağlamaları kaydıyla Türk vatandaşlığına başvurabilirler:

-Taşınmaz üzerinde kat irtifakı veya mülkiyeti kurulmuş olmalıdır.

-Minimum 250.000 USD (USD / ABD Doları) veya farklı bir döviz karşılığı Türk Lirası peşin olarak yatırılmalıdır.

-Gayrimenkul için noter tasdikli satış vaadi sözleşmesi yapılmalıdır. Ayrıca bu sözleşme tapu kütüğüne tapu senedinin 3 (üç) yıl süreyle terkedilemeyeceği veya başkasına devredilemeyeceği taahhüdü ile şerh edilmelidir.